Skip to main content

TEAM

De medische wereld verandert in een hoog tempo en biedt volop kansen aan vrouwelijke artsen. Tegelijk bevat het ook nog ‘oude’ patronen die hen daarbij in de weg kunnen zitten. De leergang biedt vrouwelijke artsen inspiratie, praktische handvatten en vaardigheden waarmee zij hun leiderschap verder kunnen ontwikkelen en hun impact vergroten om het verschil te maken in de gezondheidszorg anno nu.

Maleene de Ridder

Maleene de Ridder is gezondheidswetenschapper, senior coach en trainer. Zij begeleidt artsen, groepen en organisaties bij vragen op gebied van leiderschaps- en loopbaanontwikkeling, samenwerken, communicatie en veranderingsprocessen. Maleene schreef Ambitie met een grote M – voluit leven als medicus, moeder en mijzelf – als ‘loopbaangids’ voor vrouwelijke artsen die hun werk op een eigen, positieve manier willen combineren met hun privéleven. En daarbij willen vasthouden aan de drive en dromen waarmee ze destijds aan hun studie geneeskunde begonnen: mensen helpen en beter maken, goed worden in hun vak, een bijdrage aan de maatschappij leveren. De leergang is in 2005 ontwikkeld en gestart op verzoek van de VNvA – Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen. Inmiddels hebben meer dan 250 vrouwelijke artsen deelgenomen. Maleene heeft in 2017 ‘het stokje’ overgenomen als programmaleider en eigenaar van de leergang.

Lieke Thijssen leergang strategische leiderschap vrouwelijke artsen

Co-trainer Lieke Thijssen begeleidt en inspireert leiders, teams en organisaties tot lichter leiderschap. Haar passie is mensen terug te brengen naar hun bron en vanuit bewustzijn hun potentieel in het volle licht te zetten. Lieke is co-auteur van het boek ‘Op karakter naar de top. Het succes van diversiteit en leiderschap onthuld!’ over hoe diversiteit aan de top daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.

Janneke Prein

Co-trainer Janneke Prein heeft een achtergrond als psychiater en werkt sinds 2017 in haar eigen coachingspraktijk in Haarlem waar ze hoofdzakelijk met dokters werkt. Naast individuele coaching en intervisie, begeleidt zt maatschappen en vakgroepen om hun samenwerking te verbeteren. Zij gelooft erin dat artsen in verschillende fasen van hun carrière tijd en ruimte nodig hebben om stil te staan bij wat ze zelf nodig hebben om een goede arts en gelukkig mens te kunnen zijn.

Mariska Wessel

Tijdens het 1e Blok verzorgt Mariska Wessel de workshop Voice of Leadership, Zij is stemcoach en coacht professionals die hun impact willen vergroten op het gebied van public speaking, presentatie, communicatie en leiderschap. Mariska werkt met oefeningen uit de zang & theaterwereld en mindfulness. Ze houdt van haar vak en dat werkt aanstekelijk!

Jaap Postma is als acteur betrokken bij de leergang. Hij vindt het belangrijk deelnemers te laten excelleren in leren en zijn werkwijze is positief prikkelend. Jaap heeft een scherp oog voor genderpatronen en is gespecialiseerd in kijken, luisteren, voelen en woorden geven.

gastspreker leergang strategische leiderschap vrouwelijke artsen

Gastspreker Voor het derde blok wordt een gastspreker uitgenodigd om met de deelnemers in gesprek te gaan over haar visie op leiderschap en eigen ervaringen. Dat kan een oud-deelnemer, een rolmodel, een lid van een Raad van Bestuur…..zijn. Bij de keuze laten we ons mede leiden door de actualiteit en de leervragen van de deelnemers. Zo waren tijdens afgelopen leergangen onder andere Marceline Tutu van Furth, Judith Kocken, Marian Mourits en Wies Vasmel te gast.

Eva Noorda Tijdens het 4e Blok geeft Eva Noorda de yoga-les. Zij is chirurg-oncoloog in Isala te Zwolle, yogadocent en meditatietrainer. Ruim twintig jaar geleden is zij begonnen met yoga om tijdens haar studie meer rust in mijn hoofd en lichaam te vinden. Als chirurg werkt zij vooral met patiënten met kanker. Zij is ervan overtuigd dat yoga ook voor deze groep een waardevolle bijdrage kan leveren aan kwaliteit van leven tijdens of na behandeling. Zij heeft bijzondere interesse in leefstijl en het belang van jezelf gezond houden en goed voor jezelf zorgen.

  • Wil jij vanuit jouw kracht en eigenheid (meer) invloed uitoefenen en impact hebben?

  • Wil jij je ambities en drijfveren verhelderen om je koers uit te zetten en bewuste keuzes te maken?

  • Wil jij jezelf meer zichtbaar maken en effectiever je plek innemen?

  • Wil jij je leiderschap verder ontwikkelen en versterken om een verschil te maken voor anderen?